Schoorl - Noord Holland

Schoorl komt in de tiende eeuw voor onder de naam Scoronlo, in 1094 als Scorla, in 1390 als Scorle en in 1639 als Schoorel. De plaatsnaam zou verwijzen naar een bos (een lo) op een hoge zandgrond bij of nabij een drassig oeverland. Het laatste is afgeleid van het Germaanse woord skaurna. In het Engels is het woord Shore ook daarvan afgeleid.

In de duinen van Schoorl lag op de grens met Bregtdorp het interneringskamp Schoorl. Het kamp was in 1939 ingericht als legerkamp. In de Tweede Wereldoorlog werd het kamp door de Duitse bezetters gebruikt.

als internerings- en concentratiekamp. Eind 1941 werd het gesloten. Van de 649 joden die werden getransporteerd naar een ander concentratiekamp overleefden er slechts twee. Een eenvoudig monument herdenkt de slachtoffers.

Ten zuiden van Camperduin, aan de kust bevindt zich Hargen aan Zee, de badplaats van Hargen. Dit bestaat uit een strandopgang met een parkeerterrein, de

(Canadeze soldaat voor kamp Schoorl)

Taxi Tervoort Alkmaar - Taxi Schoorl 1

Onze centrale kunt u bereiken op 072-220 1393 of u kunt een email sturen naar info@taxitervoort.nl.

Op onze taxiritcalculator kunt u snel en eenvoudig de prijs van uw taxirit naar Schoorl.

   

(Strand en duinen bij Schoorl)
Taxi Tervoort Alkmaar - Taxi Schoorl 3

Voor een betrouwbare en professionele taxi in Schoorl. Taxi Tervoort Alkmaar!

Komt u aan op station Alkmaar en wilt u met onze taxi naar één van de vele hotels of campings in Schoorl? Reserveer een taxi bij Taxi Tervoort Alkmaar en wij zorgen dat er op het station in Alkmaar een taxi voor u klaar staat die u direct naar uw verblijfplaats in Schoorl brengt.  Wilt u een taxi in Bergen of Bergen aan Zee?(Klimduin te Schoorl)

Taxi Tervoort Alkmaar - Taxi Schoorl 2

Tussen Schoorl en Schoorl aan Zee ligt het duinbos van de Boswachterij Schoorl, waarvan Schoorl ook het bekendst is. Het bekendste gedeelte van de Schoorlse duinen, de hoogste duinen van Nederland met een oppervlakte van 1800 ha, is het Klimduin, dat 51 meter hoog is. Dit duin wordt door veel toeristen beklommen en afgedaald op de steile kant bij het dorp. Een eeuwenoude traditie in Schoorl is op Tweede Pinksterdag de meidenmarkt, een dorpsfeest op het Klimduin.


Ten zuiden van Camperduin, aan de kust bevindt zich Hargen aan Zee, de badplaats van Hargen. Dit bestaat uit een strandopgang met een parkeerterrein, de hoofdpost van de reddingsbrigade en op het strand een strandtent. De volgende strandopgang is dan die van Schoorl aan Zee met een post van de reddingsbrigade. Vanuit Schoorl is de zee uitsluitend per fiets en te voet te bereiken.Handige links:

Taxi Schoorl

www.groetuitschoorl.nl

www.wikipedia.org

www.schoorl.startpagina.nl

www.vvvhartvannoordholland.nl

U bevind zich nu op de pagina taxi Bergen 
<<< Taxi Tervoort Alkmaar - Taxi Schoorl 4

(Hotel Merlet Schoorl)
TAXI TERVOORT IN TAXI ALKMAAR TAXI BERGEN TAXI WARMENHUIZEN TAXI LANGEDIJK TAXI SCHOORL TAXI HEERHUGOWAARD TAXI HEILOO WAAROM TAXI TERVOORT Betaalbare prijzen Groepsvervoer Luxe wagenpark Vaste prijzen Online reserveren Pin-Creditcard Ophaaltijd garantie BESTEL UW TAXI

Heeft u een taxi nodig in Alkmaar of in de regio? Reserveer dan nu een taxi online bij Taxi Tervoort Alkmaar. Ook voor uw Schiphol taxi kunt u online reserveren tegen zeer scherpe tarieven. Heeft u met spoed een taxi nodig? Bel dan 072-2201393.

CONTACT Mail: info@taxitervoort.nl info@taxitervoort.nl 072 - 220 1393 06 - 5464 7257 Taxi Tervoort Alkmaar Westfalenstraat 10 1827AX Alkmaar SOCIAL MEDIA TAXI EGMOND

© A.N.Tervoort@taxitervoortalkmaar

info@taxitervoort.nl

Taxi Tervoort Alkmaar | 072-2201393 | HEADER Zakelijk Vervoer

ZAKELIJK

In alle rust naar uw afspraak

Ritprijs

RITPRIJS

Eenvoudig uw ritprijs berekenen

Schiphol taxi

SCHIPHOL

Onbezorgd beginnen aan uw reis

Particulier vervoer

PARTICULIER

Vervoer voor uw gemak

Taxi Tervoort Alkmaar | 072-2201393 | Schipholtaxi en normale taxidiensten
Diensten Home Partners Tarieven Contact  Ritprijs
Bel ons: 072-220 1393 Email ons: info@taxitervoort.nl Taxi Tervoort Alkmaar 072-2201393 T
A
TAXI TERVOORT ALKMAAR